Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lucid Gravity - elbilen som verkar ha allt

Gravity är den nya SUV:en från amerikanska Lucid, som verkar ha allt: plats för sju personer, lång räckvidd, cool design och snabbladdning.

TEXT Morten B. Bek
FOTO PR

Sedanen Air är nu inte längre den enda Lucid-modellen: Gravity är den helt nya modellen och kommer som stor SUV, och Lucid förväntar sig att den ska gå i produktion i USA i slutet av 2024.

Sedanen Air är en av de elbilar i världen som har längst räckvidd på en enda laddning. Gravity bygger på tekniken i Air, och även om den inte kommer att kunna uppnå samma långa räckvidd, säger Lucid att den kan köra över 700 kilometer på en laddning (enligt US EPA:s mätmetoder), och även om batteristorleken ännu inte har avslöjats, bör räckvidden kunna uppnås med ett relativt litet batteri, eftersom 900V-drivlinan är mycket effektiv. Gravity kan också laddas snabbare än de flesta elbilar: upp till 350 kW.

En mycket aerodynamisk SUV med plats för sju

Gravity har en vindstilla kaross med ett luftmotståndsvärde på 0,24, vilket är lägre än andra sjusitsiga elbilar, om man ska tro Lucid. Det borde finnas gott om plats i den lyxiga kupén, som drar till sig uppmärksamhet med sin enorma 34″ böjda OLED-skärm.

Gravity är en uppgradering på många fronter jämfört med Air. Bland annat med en vidareutvecklad luftfjädring, Zero Gravity, som läser av körförhållanden och terräng.

Lucid kallar Gravity för en sportig SUV, och åtminstone när det gäller acceleration kommer den stora elbilen att vara snabb; 0-100 km/h kommer att vara runt 3,5 sekunder. Kommer vi någonsin att få uppleva denna? Vi väntar fortfarande med spänning på fler nyheter.

 

 

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com