Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppvisningarna som slutar i krasch

Film: De misslyckas totalt inför publik och kameror

Världen är full av bilar med för många hästkrafter och förare med för lite vett i skallen.
Om du vill ha bevis kan du se filmen som visar upp några av de mest sorgliga (eller dråpliga) misslyckanden man sett på vägen.
Så varsågod – se och lär hur man INTE ska bete sig i en bil.

Bara för att man har råd att köpa en dyr och snabb bil betyder det inte att man är lämpad att köra den. Och när man ska visa upp sig för en publik verkar en del helt tappa både sans och kontroll över sitt fordon.
För några av förarna i Youtube-filmen slutade racet på allmän väg med omedelbart ingripande av polis. En man tappar kontrollen över sin muskelbil när han ska imponera på åskådare, hamnar i motsatt körfält, förlorar några bildelar – och skickas till polisstationen i handfängsel. Det visade sig att en polisbil befann sig bara ett hundratal meter bort.

Några andra ”uppvisningar” är direkt livsfarliga för andra trafikanter medan andra bara förstör sina bilar när de snurrar runt hemma på bondgården.
Provkartan med misslyckade accelerationer visar att beteendet är förekommande i de flesta länder. Visserligen får vi se ett flertal krascher i USA, men det visas klipp även från Ryssland, öststaterna, Storbritannien och Mexiko.
Ingen skadades i någon av händelserna som visas, men det händer då och då att gaturace har slutat i tragedi. I höstas skrev Bytbil om ett illegalt gaturace i Stevenage, Storbritannien, där två bilar snuddade vid varann och förarna tappade kontrollen. En av förararna styrde därefter mot åskådare på en liten gräskulle och den andre körde in i en grupp av pojkar som ställt sig på mitten av vägen.
Kaosscener bröt ut och ett vittne berättade för tidningen MailOnline om åskådare som ”flög i luften”.

Straffet för de flesta män bakom ratten i den här filmen är att de för lång tid framåt blivit ökända på Youtube som världens klantigaste förare.
Och så fick de en dyr räkning på verkstaden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com