Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota Aygo får mustasch

Minsting får mer effekt.

Minstingen i Toyotaprogrammet får en uppfräschning och får några välkomna extrahästkrafter.

För precis fyra år sedan hade den andra generationen av Toyotas minibil Aygo sin premiär i Genève. Och fyra år är som bekant en halv evighet och därför får Aygo ny ett nyp i kinderna så att den ska se fräsch ut i några år till.

Framför allt handlar förändringarna om skillnader i utseendet. Både strålkastare och baklyktor har fått LED-slingor som mascara och krysset i fronten är mer framträdande, nästan som en slokmustasch.

Ser ut som en stormtrooper.

Om någonting har hänt på insidan får vi inte veta, men gissningsvis ser Aygo ut som vanligt från förarplats. Däremot har Toyota masserat den trecylindriga bensinmotorn och gett den högre kompression och ny mjukvara. Resultatet är tre extra hästkrafter, totalt 72 stycken och det ska räcka till att skjutsa den lilla bilen upp till 100 kilometer per timme på blott 13,8 sekunder.

Förlåt, tycker du att det låter slött? Aygo har aldrig haft några raketambitioner utan ska vara en enkel lösning på dina transportbehov och skulle du ändå lyckas köra som en illbatting finns här både kollisionsvarnare och autobroms. Särskilt törstig är den inte heller, Toyota anger förbrukningen till 3,9 liter per 100 kilometer vid blandad körning – faktiskt en liten sänkning jämfört med nuvarande modell.

Än har vi inte nåtts av några omgifter om svenska priser och leveranstider, men dagens Toyota Aygo är prissatt från 119.900 kronor och Toyota lär nog inte låta den nya springa i väg i pris.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com