Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

President Biden vill elektrifiera the Beast

Senaste versionen av the Beast väger mer än 6,8 ton

Större
Stäng
  • Foto: Flickr
    Foto: Flickr
  • Foto: Flickr

USA:s president Joe Biden vill elektrifiera sin presidentlimousin. Beskedet kom efter att han fick provköra Ford F-150 Lightning.

Bytbil har tidigare skrivit om att USA:s president, Joe Biden, planerar att byta ut alla federala fordon som är i drift, till amerikansktillverkade elbilar. Detta för dels minska landets koldioxidutsläpp, och dels även för att minska kostnader. Det fanns även en risk/möjlighet beroende på hur man ser på det, att presidenten även skulle elektrifiera sin presidentlimousin, the Beast. 

Nu verkar det som att saker och ting börjar röra på sig. För två dagar sedan fick Joe Biden provköra den elektrifierade versionen av Ford F-150 Lightning innan den officiellt lanserades. 0-60 mph går på cirka 4,5 sekunder och den genererar 571 hästkrafter samt 1051 Nm i vridmoment. Car and Driver rapporterade att på en presskonferens några timmar senare, så ställdes frågan om Joe Biden kan tänka sig att elektrifiera just the Beast.

LÄS MER: Spana in Stallones Cadillac Escalade ESV som nu är till salu

Joe Psaki, som är Bidens pressekreterare, svarade att det är något som Joe Biden har pratat om, men som också är ett mål för honom. Några timmar tidigare sade Biden att han kunde tänka sig att köpa en Ford F-150 Lightning.

Men enligt den amerikanska publikationen kan det bli ett problem att elektrifiera limousinen. Enligt uppgifter så väger den Cadillac-märkta limousinen mer än 6,8 ton. Skulle man även tillföra ett tillräckligt kraftfullt batteri ökar vikten ännu mer, plus att räckvidden skulle antagligen vara något begränsat. Ett alternativ kan även vara att konvertera om limousinen till en laddhybrid. Det skulle kanske passa användningsområdet för the Beast bättre, köra på el i städerna, och aktivera förbränningsmotorn på längre resor. 

Vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden.

LÄS ÄVEN: Filmstjärnan rasar mot elbilslandet Norge

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com