Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar visar ny bild på Polestar 3

Lanseras nästa år

Större
Stäng
  • Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar
    Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar
  • Polestar har visar upp en kamouflerad Polestar 3. Foto: Polestar

Polestar har nu för första gången visar upp en kamouflerad Polestar 3, som är ett syskon till Volvo XC90 efterträdare.

Det har varit en hektisk höst för Polestar. I slutet av september meddelande svenska elbilstillverkaren att de kommer introduceras på Nasdaqbörsen. De har även visar upp teaserbilder på konceptet Precept, som senare visade sig vara Polestar 5, som de också har visat upp bilder på.

Nu har Polestar också visat upp den första bilden på en kamouflerad Polestar 3. Nåja, nästan i alla fall. De visade visserligen upp Polestar 3 redan i somras, men då var modellen täckt av ett skynke.

Polestar 3 kommer lanseras nästa år och tillverkas i USA, samt Kina. Polestar 3 är den första modellen av en ny generation bilar från Volvo Car Group som från grunden har designats för att vara elektrifierade.

Modellen kommer vara ett syskon till Volvo XC90 efterträdare, men kommer skilja sig på så sätt att den ska vara lyxigare och endast ha två stolsrader, samtidigt som taket kommer vara mer aerodynamiskt utformat. Dessutom kommer den vara kraftfullare än efterträdaren. Kunderna kommer kunna välja mellan en, och två elmotorer. Prismässigt ska den konkurrera med Porsche Cayenne.

Enligt den svenska elbilstillverkaren kommer Polestar 3 vara en av de mest klimatansvariga bilarna som någonsin har tillverkats. Den kommer så småningom erbjuda självkörande motorvägskörning som drivs av LiDAR-sensorer.

Om två år kommer även Polestar 4 anlända till marknaden, en crossover som ska konkurrera med Porsche Macan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com