Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Suzuki Swift

En ny Suzuki Swift har sett dagens ljus, och den förnyade kommer med 1,2-liters bensinmotor.

TEXT Morten B. Bek

FOTO PR

Det händer så sällan att vi måste uppmärksamma det när det väl händer på grund av att det finns få nya bensindrivna minibilar på marknaden.

Vi behöver inte prata om Fords och Kias minibilar igen. Vi vill mycket hellre prata om nyheten att en ny Suzuki Swift är påväg. Den lilla japanska kombin kommer till och med med en helt ny bensinmotor, vilket bara det är värt att uppmärksamma.

Det har gått 7 år sedan den senaste nya Swift kom. Vi lämnar det till dig att avgöra om den nya Swift ser bra ut eller inte, men det är rättvist att säga att den nya Swift fortsätter designtraditionen från sina föregångare. Grillen har dragits framåt för en mer spetsig front och motorhuven går djupt in i den främre delen av de främre stänkskärmarna.

9″ pekskärm för infotainmentsystemet

Det mesta av Swifts interiör har genomgått omfattande förändringar, och vi säger det mesta eftersom vi känner igen knapparna till ratten och sidofönsterdörrarna från den utgående modellen. Det gamla infotainmentsystemet har skrotats, Swift-systemet har nu en större 9″ pekskärm med en uppdaterad layout och internetbaserade funktioner.

Suzuki har länge försett Swift med gedigen säkerhetsutrustning på vägen, och den blir ännu mer omfattande i den nya. LED-strålkastare, utökad automatisk nödbroms, förarövervakning (varnar om du är ouppmärksam) och adaptiv farthållare blir standard, och döda vinkeln- och bakre korsande trafikvarning är också alternativ.

Informationen om den nya 1,2-liters bensinmotorn är knapphändig, men Suzuki säger att den, precis som motorn i nuvarande Swift, kommer att levereras med ett mildhybridsystem. Vi gissar att motoreffekten kommer att ligga någonstans mellan 85-95 hästkrafter. En manuell växellåda kommer att vara standard, men en automatisk kommer sannolikt också att vara ett alternativ.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com