Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes A-klass och B-klass skrotats

Vill fokusera på mer vinstgivande modeller

Större
Stäng
  • Mercedes A-klass
    Då Mercedes vill fokusera på större och mer vinstgivande modeller, kommer Mercedes skrota A-, och B-klass. Foto: Mercedes
  • Då Mercedes vill fokusera på större och mer vinstgivande modeller, kommer Mercedes skrota A-, och B-klass. Foto: Mercedes

Mercedes-Benz vill fokusera på större och mer vinstgivande bilmodeller i framtiden. Därför ser det ut som att både Mercedes A-klass och B-klass kommer sluta tillverkas.

Mercedes-Benz är en av biltillverkarna som satsar mer och mer på elbilar och modeller som ger större vinstmarginaler. Men det kommer till ett pris, och det är att den tyska biltillverkaren har planer på att skrota kompakta bilar, såsom Mercedes A-klass och B-klass, rapporterar tyska Handelsblatt.

I framtiden kommer Mercedes fokusera på tre kategorier av modeller: Entry Luxury, Core Luxuary och Top-End Luxuary. Det betyder att Mercedes i huvudsak kommer göra investeringar i Mercedes C-klass och uppåt. Entry Luxury kommer minska från sju till fyra modellvarianter. Det betyder att Mercedes A-klass och B-klass inte längre kommer erbjudas till kunderna efter 2025.

A-klass skrotas om cirka tre år

Enligt källor som har talat med den tyska tidningen, kommer både A-klass halvkombi-version och sedanen förvinna ur sortimentet om cirka tre år. Dock kommer både CLA och CLA Shooting Brake behållas. Det kan även hända att versionen med längre hjulbas som finns på den kinesiska marknaden, och konkurrerar med BMW 1-serien, kommer behållas.

Det finns även en efterfrågan efter crossovers, och därför kommer både GLA och GLB med en ny generation. Bytbils bilspion fångade ansiktslyftet på Mercedes GLA när den var ute och testade för ett par veckor sedan. Den förväntas att lanseras som årsmodell 2023.

Mercedes-Benz GLA

Faceliften på Mercedes GLA när den är ute och testar. Foto: S. Baldauf/SB-Medien

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com