Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Massivt stöd för Östra länken

”Alla” vill se en fullständig ringled

Nio av tio är positiva till Östra länken.
Det framgår av en ny undersökning Demoskop gjort.
– Östra länken är en vinn-vinn-situation för alla, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Det är en tänkt förbindelse som genom att sammanbinda Norra- och Södra länken tillsammans med Essingeleden skulle ge Stockholm en ringled.
Men än så länge är den Östra länken bara något som finns på papper.
Dock skulle den byggas illa kvickt om Stockholmarna fick bestämma.

Enligt en färst Demoskopundersökning är nämligen så mycket som 88 procent av länets innevånare positiva till Östra länken.
– Det är glädjande att Östra länken har ett så pass starkt stöd. Östra länken skulle öka tillgängligheten med både bil och buss. Tänk vilken stark och attraktiv kollektivtrafik vi skulle kunna få med en BRT-linje! Dessutom minskar trafiken i innerstaden vilket frigör ytor för cyklister och gångtrafikanter. Östra länken skapar en vinn-vinn-situation för alla, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Och siffrorna talar sitt tydliga språk. Samtliga grupper, kvinnor som män, moderater som miljöpartister har en majoritet som är positiv till Östra länken.
– Ska Stockholmsregionen klara alla kommande utmaningar med exempelvis bostadsbrist och trängsel måste vi investera i nya vägar, som i sin tur möjliggör bostadsbyggande och ökar framkomligheten. En komplett ringled runt Stockholm ökar attraktionskraften och skapar goda möjligheter för ökad tillväxt – i hela landet, säger Bertil Moldén.

Foto: Trafikverket/Thinkstock
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com