Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är det billigast och dyrast att köpa elbilar i världen

Priserna varierar kraftigt

Större
Stäng
  • Priserna på Nissan Leaf varierar kraftigt runt om i världen. Foto: Nissan
    Priserna på Nissan Leaf varierar kraftigt runt om i världen. Foto: Nissan
  • Priserna på Nissan Leaf varierar kraftigt runt om i världen. Foto: Nissan

Det blir populärare och populärare att skaffa elbil. Men priserna varierar ordentligt beroende på var man befinner sig i världen.

I dag finns det mer än 10 miljoner elbilar som körs runt om i världen. De blir allt populärare i takt med att laddinfrastrukturen och räckvidden på elbilarna blir bättre och bättre. Det är en ganska stor utgift att köpa en ny elbil. Men var i världen är det billigast respektive dyrast?

Nu har sajten Compare The Market jämfört hur mycket en Nissan Leaf kostar i 53 länder, för att se hur mycket det kostar att köpa en elbil i världen.

Tittar man på de länder där elbilen är billigast, är Spanien i topp. Där kostar en elbil 21 000 euro, motsvarande 216 900 kronor. Det följs av Malta där den kostar motsvarande 219 800 kronor, och Norge där prislappen ligger på 233 600 svenska kronor. Topp fem avslutas med USA, respektive Japan, där priset är motsvarande 243 300, respektive 259 800 kronor.

Tittar man på Sverige, kostar en Leaf 362 400 kronor. Det är inte det billigaste, men samtidigt inte den dyraste landet, en 16:e plats bland de billigaste länderna.

Tittar man på det andra sidan spektret så finns det ett land som är överlägset dyrast, och det är  Singapore. Där kostar en Nissan Leaf 190 800 dollar, motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor. I Argentina kostar den motsvarande 594 200 svenska kronor och i Thailand kostar elbilen 534 000 kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com