Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem Aston Martin DB5 användes i No Time to Die

James Bond klassiska bil har uppgraderas

Under inspelningen av nya James Bond-filmen gick det åt ett antal Aston Martin DB5, även om de var kopior.

I går var det premiär för den nya James Bond-filmen, No Time to Die. I september placerade Aston Martin ut en kopia av en DB5-modell som Corgi sålde under 1960-talet. Dock var modellen i naturlig storlek och kunde ses i London.

I den senaste James Bond-filmen var så klart en Aston Martin DB5 med, och nu kan producenterna ge en liten inblick hur bilarna användes under filminspelningen av den senaste filmen. Den här gången ska DB5 ha ännu större maskingevär som sticker ut ur strålkastarna, bomber som aktiveras genom ett knapptryck, och ska även kunna producera en rökridå, likt i Goldfinger.

Neil Layton som var med bakom kulisserna på Not Time to Die, berättar i klippet ovan att det gick åt fem Aston Martin DB5-kopior under inspelningen av den nya filmen. Dock hade kopiorna integrerade rullburar för att öka säkerheten, och även en hydraulisk handbroms för att göra de häftiga u-svängarna och sladdarna lite enklare att genomföra.

I klippet nedanför får du även se när Formel 1-förarna, Sebastian Vettel och Lance Stroll, som kör för Aston Martin-stallet, fick testa på att köra en DB5. De kör runt en bana och försöker göra några stunt-trick som genomfördes i filmen, och resultaten blev minst sagt blandade. Dessutom medverkade en av stuntförarna som var med och filmade No Time to Die och visade hur man kör en DB5 på ett korrekt sätt enligt James Bond.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com