Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brabus lanserar nytt svart monster

Markfrigång på 48,8 centimeter

Större
Stäng
  • Bilen har en markfrigång på 48,8 centimeter. Foto: Brabus
    Bilen har en markfrigång på 48,8 centimeter. Foto: Brabus
  • Bilen har en markfrigång på 48,8 centimeter. Foto: Brabus

Brabus har lanserat 800 Adventure XLP Superblack, ett terrängmonster med en markfrigång på 48,8 centimeter.

Brabus har lanserat nya versionen av Brabus 800 Adventure XLP. Den här gången är det Superblack som gäller. Bilen baseras på en Mercedes G-klass och har en widebody som inkluderar kolfiberdetaljer på bland annat grillen, stötfångaren, stänkskärmarna, instegslisterna, och avgasrören.

Dessutom har bilen förvandlats så att den har två hytter, och längden har ökat till 5,31 meter. En främre vinsch har lagts till, samt en ett takräcke med lysdioder, och även ett reservhjul som finns monterad baktill. Bilen har i grunden 22-tumshjul som är smidda.

Den stora förändringen, och den viktigaste, är att fordonet har fått en stor översyn av de främre och bakre portalaxlarna, som är designade av Brabus. Det har resulterat i att den har en markfrigång på 48,8 centimeter.

Under motorhuven finns en twinturboladdad fyrliters V8-motor som genererar 800 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en nioväxlad automatlåda. Det betyder att accelerationen 0-100 km/h går på 4,8 sekunder. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 210 km/h. Brabus påstår att det är en av de snabbaste pickuperna i världen.

Interiören har så klart ett svart tema som inkluderar skräddarsydda och fin läderklädsel på sätena som kombineras med massor av kolfiberdetaljer i hela interiören.

Om man vill ha ett exemplar, kostar bilen 726 259 €, motsvarande 7,6 miljoner svenska kronor. Brabus har en leveranstid på 6 till 12 månader.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com