Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BILD-EXTRA: Nya dieselkombin som toppar 273 km/h

Här är Alpinas nya modell med trimmad BMW-diesel

0-100 km/h på 4,6 sekunder och en toppfart på 273 km/h.
Nya Alpina D3 S är en av världens snabbaste dieselbilar.

BMW Alpina är tillbaka i Sverige sedan något år tillbaka och säljs via Förenade Bil i Malmö där kungen nylingen köpte sin BMW M8.

Nu kommer Alpina med en ny intressant modell. Nya Alpina D3 S sägs kombinera det bästa från två världar. Råstyrka och gasrespons på låga varv och varvvilighet när motorn pressas. Kanske inte helt vanligt att en diesel lyckas förena dessa egenskaper. Motorn kan varvas över 5000 varv per minut, även om toppeffekten på 355 hk nås vid 4200 varv. Det maximala vridmomentet på 730 Nm är tillgängligt redan från 1750 varv per minut.

I grund och botten handlar det om BMW:s välbekanta trelitersdiesel som byggts om av Alpina. Den trimmade sexan är tillräcklig för att ta sedanen från 0-100 på 4,6 sekunder och ger en toppfart på 273 km/h. Touringmodellen är bara aningen långsammare.

Exteriört sett har bilen också fått en lättare uppgradering. Naturligtvis får den de klassiska Alpinafälgarna med 20 ekrar. Den får också annan front- och bakstötfångare med uppgraderade avgasutblås.

Alpina verkar också stolta över att bilen inte drar mer än 0,76l/mil tack vare mildhybridteknologi. Svenska priser är inte kända ännu, men i Tyskland kostar Touringmodellen från 71 900 euro. Leveranserna startar i november.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com