Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

50-talsklassikern Chevy 3100 pickup som eldriven

Dåtiden möter nutiden i framtiden

I svängen mellan 1940- och 50-talet var det en av USA:s mest populära pickups.

Nu har Kindred Motorworks restaurerat den legendariska skapelsen och slängt in en elmotor på 294 hästkrafter i den.

Detta är Kindred Chevy 3100.

Vad får man när man kombinerar en odödlig klassiker med modern teknologi? Ja, en riktigt bra försäljnings-pitch åtminstone.

Så har i alla fall Kalifornien-baserade Kindred Motorworks resonerat. Detta företag har specialiserat sig på att modernisera klassiska bilar och nu senast har de restaurerat den halvtonstunga pickupen Chevrolet 3100, som producerades mellan 1947 och 1953, till en el-pickup.

Räckvidd på 32 mil

Kindred Chevy 3100, som den heter, är en bakhjulsdriven el-pickup vars batteri på 74 kWh ska ge drygt 32 mils körning per laddning (eller 200 miles, som de säger där borta). Motorn genererar 294 hästkrafter men någon topphastighet eller accelerationssiffror har inte kommunicerats. Sen är det kanske inte det viktigaste i sammanhanget heller.

För nog är den klassiska designen intakt. Den är ju smått omöjlig att inte känna igen. Men förstås bjuds det på fler moderna inslag än vad det gjorde under 1940- och 50-talen, utöver den elektriska drivlinan.

Vi hittar bland annat ett infotainmentsystem med en pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto, trådlös laddningsplatta för mobiler, backkamera, LED-strålkastare, skivbromsar, elektronisk parkeringsbroms, 17-tumshjul och sist men inte minst: luftkonditionering.

Kostnad: 1,6 miljoner

Kindreds hemsida går det nu att förhandsboka pickupen för 1 000 återbetalningsbara dollar (drygt 10 400 kronor).

Kindred Chevy 3100 finns då att välja i åtta olika färger; allt från körsbärsröd till skogsgrön.

Det totala priset för denna eldrivna klassiker till pickup är 159 000 dollar, alltså strax norr om 1,6 miljoner kronor. Och nog är det en investering för framtiden i dubbel bemärkelse.

Detta då produktionen inte ska köra igång förrän 2024, enligt planerna.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com