Tre läckra klassiker till salu

"Riktigt vackra bilar med en fin historia"

Kan vi räkna med att de sista snöflingorna fallit och värmen börjar komma på allvar? I så fall står de här tre fantastiska klassiker-bilarna och väntar på att köpare ska ut dom på vägarna.
– Det är riktigt vackra bilar med en fin historia, säger Oscar Gyllhamn på Classic Garage i Eskilstuna.

Många värdefulla bilar har stått inomhus under den långa vintern. Men nu börjar säsongen då ägare till riktiga rariteter vågar åka ut på torra vårvägar och fälla ner sufletten.
Bytbil tog hjälp av Oscar Gyllhamn, grundaren av Classic Garage för att tips om några riktigt fina bilar till våren och sommaren.
För 33 år sen grundade han sin firma – och han har sett de flesta klassiker på nära håll. Och kört dom också, för den delen.
– Ja, vi har tre bilar som man inte ser så ofta på vägarna. Och det är bilar med väldigt hög standard och fin historia, säger han.

Fiat 124 Sport Spider från 1982
Den tvåsitsiga klassikern som tillverkades mellan 1966 och 1985, designad av Pininfarina.
– En bil som är väldigt välrenoverad. Hela inredningen är i helskinn, det var inte i originalet.
– Den är uppe på 104 hästkrafter och är riktigt behaglig att glida runt i på vackra sommardagar.

Se annonsen här.

 

Mercedes-Benz 280 SL Pagoda
Pagodan visades upp för första gången 1963 som en ersättare till 300 SL och 190 SL, och den fick ett ganska svalt mottagande först. Men nu är den förstås en klassiker som stigit i värde rejält de sista sju åren.
På Classic Garage står den här Pagodan med 280-motor (170 hästkrafter) som Oscar Gyllhamn tycker är väldigt speciell:
– Ja, en unik originalbil som varit hos en ägarfamilj sedan 1970. Vi har bara delrenoverat den, de sista detaljerna i stolskinn och mattor.
– Det är en makalös byggkvalité, och det är därför den blivit så populär. En bil att åka i varje dag.

Se annonsen här.

Jaguar E-type från 1972
Konceptet tvåsitsig, bakhjulsdriven, liten och lätt kombinerat med en kraftig 5,3 liters V12-motor gick hem både på racingbanor världen över och på gatorna när modellen kom i början på 60-talet. Cirka 70 000 bilar har tillverkats.
I Eskilstuna står en bil som kommit från Kalifornien:
– Den har körts i torrt väder och sol, det har gjort att karossen är fin. Det är inte så ofta man ser en sån fin bil på svenska vägar.
– Vi har delrenoverat med ny skinninredning. Det är väldigt fina passningar på allt, och inte minst huven som är halva bilen.

Se annonsen här.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com