Samlade 133 bilar  - nu säljs alla på auktion

Bob Regehr blev rik - och besatt av att köpa amerikanska klassiker

Bob Regehr blev rik när han uppfann den uppblåsbara hoppborgen som barn älskar att leka i.
Det mesta av hans förmögenhet plöjdes ner i bilar, bilar – och ännu mer bilar.
Nu ska hela samlingen säljas på auktion: 133 amerikanska klassiker.

Samlingen kallas i amerikansk media för ”Bob Regehr Collection” och nog är det en rejäl samling som mannen hann skrapa ihop under sin livstid. Ända sedan 1954 har hans lada i delstaten Kansas alltmer fyllts och ett tag var det uppåt 140 bilar som trängdes där.
De flesta är amerikanska märken: Camaro, Corvette, General Motors-bilar från 50-talet och ett 20-tal Ford från samma årtal, 1932. Den äldsta bilen är en Ford Model A från 1928 och den yngsta i samlingen är en Ford Mustang GT cabriolet från 1987.

Men Bob Regehrs favorit sägs ha varit en Buick Skylark cabriolet från 1953. När hans granne köpte en sån bestämde han sig också för att köpa ett eget exemplar.
Några muskelbilar fick också plats i samlingen: Chevrolet Camaro SS cabriolet (1968), Chevy Camaro Indy cabriolet (1969), Plymouth Cuda (1970) och en lätt modifierad Pontiac GTO från 1972.
Det finns bara två bilar som inte är amerikanska: en Jaguar XJ6 från 1973 och en Ferrari 308 GTS (1979).

För elva år sedan fick Hot Rod Magazine besöka bilhallen och en del av de bilderna cirkulerar nu i media eftersom Bobs samling blivit högaktuell igen.
Tv-kanaler och Youtube-profiler har varit på plats och filmat  – en av filmerna ser du i bildspelet ovanför artikeln.

Den 24 oktober går hela hans livsverk under klubban på ett nöjesfält i staden Hutchinson, Kansas. Det finns inget reservationspris på någon bil, så alla som vill fynda har stor chans.
Om du inte kan vara på plats så föreslår auktionsfirman VanDerBrink Auctions att du följer live på webben.

Hur kunde Bob Regehr bli så besatt av bilar – och hur hade han råd med alla?
Enligt Hot Rod Magazine drev han och frun Judy en bensinmack på landsbygden under många år. Där stod Bob troligen och beundrade alla kunders bilar och han drömde säkert om att själv få äga någon om han bara kunde spara ihop tillräckligt mycket pengar.
Tillslut rasade pengarna på hans bankkonto efter att han fått en snilleblixt. Hemma på gården uppfann han nämligen den första uppblåsbara hoppborgen, som användes på nöjesfält i USA. Det blev snabbt barnens stora favorit och Bob tog patent på sin uppfinning.
Idag syns hoppborgar i oändliga skepnader och storlekar runtom i världen.

Här hittar du Bob Regehrs alla bilar som ska säljas:
www.vanderbrinkauctions.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com