McLarens nya - med plats för golfbag

Hög markfrigång och bra komfort - här är McLaren GT

En McLaren för vardagsbruk med plats för golfklubbor i skuffen. Nu tar brittiska sportbilsmärket upp kampen med dyra Porsche-modeller och billiga Ferraris. Nya McLaren GT kostar runt två miljoner och har en dubbelturbo V8 på 620 hästkrafter.

McLaren ger sig in i ett helt nytt segment med sin nya GT. GT står för Grand Tourer och är en något mer överkomlig McLaren som även är lite mer anpassad för vardagsbruk. Med den här bilen riktar McLaren in sig på de dyrare Porsche-modellerna och Ferraris instegsbilar.

Det handlar dock inte om någon billig bil med liten motor. McLaren GT kommer att kosta omkring två miljoner kronor när den börjar säljas i Sverige. Den har en fyraliters V8-motor med dubbelturbo som ger 620 hästkrafter och 630 Nm vridmoment. Baksäte finns förstås inte, det handlar om en rent tvåsitsig bil.

Enligt McLarens vd Mike Flewitt kombinerar den tävlingsbilarnas prestanda med en möjlighet att korsa kontinenter i en vacker kaross. Den ska också vara betydligt lättare än konkurrenterna (1530 kg). Den ska till och med ha lika hög markfrigång som många sedaner.

Bilen har tydliga McLaren-former, runda och sköna, och mäter 4,7 meter på längden, vilket gör den till den längsta bilen från McLaren.

Cockpitten i nya GT erbjuder en högre nivå av komfort än vad du är van vid från McLarens mer raciga modeller. Det handlar bland annat om eljusterade stolar i nappaläder med värme och ett nyutvecklat infotainment-system. Dessutom en Bowers & Wilkins-stereo med inte mindre än 12 högtalare.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com