Redaktionen tipsar

Volvos okända konceptbil avslöjad - här är Vision Gran Turismo

Här är Volvos okända konceptbil som avslöjas på Instagram.
Volvos designers delar nu med sig av Volvo Vision Gran Turismo.
Det handlar om en superbil med shooting brake-influenser från Volvo 850 kombi.

Volvo har hittills saknat en riktig sportbil sitt modellutbud. En utmanare till Audi R8, Porsche 911 och AMG GT har lyst med sin frånvaro. Och den snabba kupéversionen av S90 blev i stället sporthybriden Polestar 1 under eget bilmärke.

Men det hade kunnat vara annorlunda. Nu avslöjar det inofficiella Instagramkontot wedesignvolvo upp en hittills aldrig tidigare visad konceptbil vid namn Vision Grand Turismo.

Det handlar om en superbilsliknande shooting brake med gener från Volvo 850 herrgårdsvagn. Bilen skapades för några år sedan av deen vitryska designern Yury Zamkavenka som gjorde sin praktik på Volvos designavdelning. Skisserna visar också hur bilens vuxit fram med inspiration från sportiga kombimodeller. Naturligtvis har moderna detaljer som Tors hammare-strålkastare adderats.

Fronten och den främre halvan av bilen är mycket lyckad i våra ögon. Men den kombiliknande aktern ger måhända inte någon sportig känsla, även om det är praktiskt att kunna ta med sig golfbaggen eller några lådor vin.

Sannolikt kommer det ingen sportbil från Volvo under överskådlig framtid. Alla märkets modeller är numera fartbegränsade till 180 km/h. Däremot äger Geely numera Lotus, och nya modeller har sagts dela motorkomponenter med Volvobilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com