Redaktionen tipsar

Volvos nya satsning: Säljer bilarna helt på nätet

Gör som Tesla: Låter kunderna köpa bilen hemma i soffan

Volvo gör som Tesla – börjar sälja sina bilar helt på nätet. Volvo Online är en ny tjänst där du kan göra hela köpet digitalt på 20 minuter. Allt typer av köp är möjliga.  – Online eller offline, sättet folk köper bilar har ändrats. Kunder vill ha kontroll på hela processen, säger Jon Wakefield, vd för Volvo i Storbritannien som är första land ut i satsningen.

Sättet hur vi köper bilar har ändrats snabbt de senaste åren. Från att en bilköpare åkte runt och gjorde många besök i en bilhall innan köpet slutfördes har antalet fysiska besök hos en bilhandlare gått ner kraftigt. Många köpare besöker endast en bilhandlare innan de köper bilen. Den föregående köpresan har i stället gjorts på nätet.

Nu tar Volvo nästa steg och gör som Tesla: Lanserar helt digitala bilköp där du kan sitta hemma i soffan och beställa din bil utan att prata med en enda människa.

Första land ut som lanserar ”Volvo Online” är Storbritannien. Inom kort kommer Jon Wakefield som är högsta chef för Volvo UK att flytta till Sverige och ta över Volvo i Sverige.

Enligt Volvo går det så snabbt som 20 minuter att beställa din bil, och du kan skräddarsy den precis som du vill ha den. Enligt Volvo är det snabbare än att veckohandla mat. Alla typer av köp; kontant, låneköp, privatleasing och företagsleasing är möjliga. Första bil ut är Volvo XC40 som är en storsäljare i Storbritannien. I början av maj blir det möjligt att köpa fler modeller digitalt.

Enligt uppgift är det även möjligt att byta in sin gamla bil via tjänsten.

Bilhandlarna är dock inte helt exkluderade, för ganska tidigt i processen väljer kunden vilken Volvohandlare den vill ha kontakt med och hämta ut sin bil hos.  Enligt Volvo i Storbritannien ska tjänsten rent av stärka relationen mellan kunden och handlaren.

– Det gör livet så enkelt som möjligt, utan att kompromissa med valmöjligheter eller säkerhet, och låter kunderna sköta köpprocessen när det är som mest bekvämt för dem.

För den som vill köpa sin Volvo på ett gammaldags sätt och skaka hand med en försäljare så är det fortfarande möjligt.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com