Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo kan slå två elbilar som Årets bil

Här är svenska märkets nya rekord

Volvos triumftåg över världen fortsätter. Försäljningen ökar 11 procent trots svag marknad. Och nu kan Volvo S/V60 bli Årets bil i världen i kamp med två elbilar.

Volvo hade ett fantastiskt 2018 där nya modellen XC40 blev korad till Årets Bil i Europa, XC60 blev Årets Bil i världen samtidigt som märket slog alla tiders försäljningsrekord med 642 000 bilar.

Nu verkar det som att 2019 ska kunna bli nästan lika bra. Trots att fartbegränsning ska införas på märkets bilar är det gasen i botten som gäller för det kinesiskägda märket från Göteborg.

Volvo kan redan rapportera om nya rekordsiffror för 2019. Hittills har märket ökat med över 11 procent på världsmarknaden de två första månaderna i år.

I Europa går det ännu bättre, där är ökningen 12,9 procent, vilket innebär att Volvo sålde 49195 bilar i Europa. Totalt såldes 93 863 Volvobilar i världen under januari och februari. Om ökningen håller i sig kommer Volvo att landa på över 700 000 sålda bilar i år.

Den största ökningen svarar Volvo XC40 för som femdubblat sina försäljningssiffror i år. De tre mest sålda modellerna är alla suv:ar: XC60, XC40 och XC90.

Kanske kan Volvo få mer draghjälp av nya S60- och V60-modellerna – för de bilarna har nu chans att bli Årets Bil i världen, samma titel som XC60 vann ifjol.

Volvo S60/V60 har gått till final i tävlingen och slåss nu om titeln mot elbilarna Jaguar I-Pace och Audi e-tron. I-Pace blev nyligen Årets Bil i Europa.

Vinnaren koras på bilsalongen i New York den 17 april.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com