Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen vill köpa in sig i Tesla

Uppgifter i tysk press: Vill gå in omedelbart om han kan

Världens största biltillverkare Volkswagen vill köpa in sin i Tesla, uppger Reuters.  Anledningen: Få tillgång till Teslas teknologi. ”VW-bossen Diess skulle gå in omedelbart om han kunde,” säger en toppchef inom Volkswagen. Tesla aktie steg 1,5 procent på uppgifterna i den inledande handeln på New York-börsen.

Att få köpa en andel av Tesla skulle räcka för att den tyska biltillverkaren skulle få tillgång till Teslas tekniska expertis, enligt Reuters källor. Men det är inte alls säkert att Volkswagen-chefen Herbert Diess förslag får samtycke från de mäktiga familjerna Piech och Porsche som kontrollerar Volkswagen-koncernen.

Volkswagen har hittills inte velat kommentera uppgifterna om att de vill köpa in sig i Tesla.

Herbert Diess träffar Teslas VD Elon Musk regelbundet, uppger tyska Manager Magazin. Musk och den amerikanska  elbilstillverkaren ska hittills ha varit avvaktande till att alliera sig med Volkswagen.

En investerare nära Volkswagen sa att Diess skulle älska att ha Teslas mjukvaruutvecklare. Men få inom Volkswagen-koncernen skulle vara beredda att betala de 30 miljarder dollar som Tesla är värderade till i dag. Volkswagen skulle heller inte ha råd.

Därför är Herbert Diess plan att förvärva en andel i Tesla, uppger den tyska affärstidningen Manager Magazin på torsdag, med hänvisning till företagets källor.

”Diess skulle gå in omedelbart om han kunde,” ska en Volkswagen-chef ha sagt.

Diess tror bland annat att Volkswagen skulle kunna dra nytta av Teslas kompetens inom batterier och mjukvara.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com