Redaktionen tipsar

Tycker du att 600 hk i Audi RS6 är för klen? Här är lösningen

Har du också gått förbi Audis nya RS-modeller i bilhallen och tyckt att de verkar lite för tama?
Lugn, nu kommer ABT med en lösning så att bilarna blir lite piggare.
Med 730 hästkrafter i familjekombilen RS6-R klarar bilen att hålla jämna steg med de flesta superbilar.

Audi RS6 i originalversion är en av de hetaste familjebilar som går att köpa i dag. V8:an med dubbelturbo ger 600 hk och en acceleration upp till 100 km/h på 3,6 sekunder, och toppar 305 km/h om du köpt till sportpaketet. Det borde vara tillräckligt för de flesta, men det finns faktiskt de som inte nöjer sig där.

För dem har Audi-trimmaren ABT tagit fram ett kit som trimmar upp V8:an till 730 hästkrafter och 920 Nm. Enligt ABT ska sprinten upp till 100 km/h nu gå på 3,2 sekunder. Toppfarten är ännu inte officiell, men vi kan lova att det inte stannar på 305 km/h.

Många köper RS6 för att den är relativt diskret trots extrema prestanda, något alla inte gillar. Men även det problemet råder ABT bot på. De har kompletterat bilen med nya spoilers, diffusors och större sidokjolar. Dessutom är den skodd med mer rejäla 22-tumshjul på firmans egna fälgar.

Redan tidigare hade RS6 rejäla avgasutblås, men ABT har uppgraderat ändrören ytterligare nu är det fyra utblås med en diameter på över 10 cm.

Bilen kostar omkring 2,2 miljoner kronor och kommer bara att göras i 125 exemplar. För den som hellre vill ha en sedan finns den även som RS7 Sportback.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com