Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas Ferrari-dödare släppt: Snabbare bil för 19 200 kr

Lanserad i natt: Beställ snabbare acceleration med ett knapptryck på nätet

Här är Teslas nya produkt som släpptes i natt.
Köp snabbare acceleration till din bil över nätet – för 19 200 kr.
Performance-modellen blir lika snabb som en Ferrari F8 Tributo med uppgraderingen.

Senaste året har ägarna till Tesla Model 3 fått ett antal uppgraderingar av sin bil över internet utan att betala extra. Bilarna har bland annat fått längre räckvidd,  mer kraft och bättra laddningskapacitet.

Men i natt lanserade Tesla en ny uppgradering som de tar extra betalt för. Men i gengäld gör den Model 3 till en av världens mest accelerationssnabba bilar. Uppdateringen erbjuds ännu inte så länge till alla bilar, men tycks rullas ut undan för undan.

För 19 200 kronor kan vissa ägare nu köpa till snabbare acceleration för sin Tesla Model 3, en uppdatering som bilen själv laddar hem via internet. Förbättringen gäller de bilar som har Dual motor, det vill säga är fyrhjulsdrivna.  Äger du Long Range-versionen går accelerationen ner från 4,6 sekunder till 4,1 sekunder upp till 100 km/h om du köper till paketet. Det är tillräckligt för att matcha de flesta Porsche-modeller.

Äger du prestanda-versionen Performance blir det nu åka av på riktigt. Bilen gör från start 0-100 km/h på 3,4 sekunder, men enligt uppgifter bland annat i Electrek går det nu för vissa ägare att köpa till snabbare acceleration så att den gör 0-100 km/h under tre sekunder. Det gör bilen lika snabb i starten som en Ferrari F8 Tributo, en modell som kostar över tre miljoner kronor och har en V8-motor på 720 hk.

Tidigare har de flesta uppgraderingar till Tesla varit kostnadsfria, det här kan vara ett av de första stegen för att börja ta betalt för att uppgradera bilen, ett sätt för Tesla att öka sina intäkter.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com