Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas brott mot coronareglerna - startade upp fabriken igen

Tesla och Elon Musk trotsar myndigheternas krav – och öppnar upp fabriken i Fremont, Kalifornien.
– Tesla återupptar produktionen i dag tvärtemot reglerna i Alameda County. Jag är i produktionen. Om någon arresteras ber jag att det är jag, skriver Musk på Twitter.

Lokala myndigheter i Kalifornien har förbjudit Tesla att starta upp produktionen igen på sin fabrik i Fremont, Kalifornien. Trots det valde Tesla och vd:n Elon Musk i går att återuppta tillverkningen av elbilar. Elon Musk erkänner brottet på twitter och är på plats på fabriken och ber om att bli arresterad om det blir ett ingripande.

Under helgen hotade Elon Musk att lämna Kalifornien och flyttta verksamheten till Texas för att Kalifornien inte öppnat upp sin ekonomi när coronautbrottet börjat avklinga. På måndagen gjorde Tesla en tolkning att återstarten av fabriken var att tolka som den lägsta grundläggande verksamhet som tillåts även under lockdown.

De lokala tjänstemännen i Alamed County i Kalifornien kontrade med att de väntar sig sig ett förslag där Tesla visar hur de kommer att följa reglerna ”utan ytterligare verkställighetsåtgärder”. Överträdelser kan straffas med både böter och fängelse.

Tesla har blivit en vinnare under coronakrisen då företaget redan gått över till en försäljningsmodell utan traditionella återförsäljare. Trots att Elon Musk twittrat att aktien är övervärderad är nu kursen återigen över 800 dollar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com