Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stort bild-extra: Ferrari P80/C

Se nya specialmodellen som finns i ett exemplar

Ferrari presenterar en ny specialmodell i ett exemplar: P80 /C. Efter fyra års utveckling är bilen som hyllar Ferraris förflutna klar. Bilen är baserad på 488 GT3 Le Mans – men i en helt unik design.

Utvecklingen av Ferraris nya specialmodell har gjorts med all erfarenhet märket har av racing, men hänsyn har inte tagits till restriktioner för att klara racingklassning.

Resultatet, specialmodellen Ferrari P80/C, är urläckert.

Grunden är en 488 GT3, som är omgjord i de flesta detaljer: design, teknik och aerodynamik. Trots att hänsyn fick tas till 488:s grundlayout har designteamet lyckats få till en så kallad cab forward-effekt med en längre bakdel som får hela bilen att kännas aggressivare.

Bilen är en specialbeställning och kunden ville ha starka referenser till Ferraris förflutna med anknytning till bilar som 330 P3/P4 och Ferrari Dino 206 S.

Resultatet är en bil som är 50 mm längre än standard-488. Den nya bilen sägs vara fem procent effektivare i sin aerodynamik, och även om delar av bakdiffusorn delas med 488 GT3, är många andra delar helt unika. Karossen är helt tillverkad av kolfiber, många delar är läckert olackerade.

Sidofönstren på bilen flyter in i luftintaget i ett avsiktligt designknep. Bilen har även en anstrykning av Ford GT40.

Det finns inga strålkastare och bakljus att tala om, bara ett par små snedstreck i karossen. Sett bakifrån dominerar en enorm kolfibervinge.

Bilen har en 660 hästkrafter stark 3,9-liters dubbel turbo V8-motor som känns igen från 488 GT3.

Prestanda? Fullt tillräckliga.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com