Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault Zoe tar över Europa

37.540 sålda exemplar första halvåret 2020

  • Renault Zoe.

Försäljningen av Renault Zoe ökade med cirka 50 procent under det första halvåret i Europa. Det är nu Sveriges andra mest sålda elbil.
Totalt har Renault nu sålt mer än 300.000 el-fordon i Europa.

Det pratas mycket om Tesla nu för tiden. Inte är väl det heller så konstigt då den amerikanska elbilsjätten visar på mångmiljardvinster som närmast tycks ignorera corona-pandemin.

Men från Frankrike visar sig lilla Renault Zoe vara en stor utmanare. Renault meddelar nu att deras försäljning av elbilar har fördubblats i Europa och att man passerat tröskeln för 300.000 sålda el-fordon i Europa.

Allt som allt ökade deras försäljning av elfordon med 38 procent under de första sex månaderna 2020. Det betyder mer än 42.000 bilar, hävdar Renault.

Just Renault Zoe lyser starkast i denna statistik. Försäljningen av denna rimligt prissatta elbil har ökat med cirka 50 procent till 37.540 bilar. Enligt statistik från Bil Sweden har 1.136 nyregistreringar av Renault Zoe skett i Sverige under det första halvåret, rapporterar Mestmotor. Det är något bakom Tesla Model 3 som behåller förstaplatsen som Sveriges mest sålda elbil med 1.706 nyregistreringar.

Och avslutningsvis, för att sätta försäljningen av Zoe i ett sammanhang: av de 300.000 sålda el-fordonen från Renault ska mer än 100.000 Renault Zoe ha registrerats – bara i Frankrike.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com