Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär i dag: BMW:s jättesuv X7

Se bildspelet på bilen med tidernas största grill

Nu släpper BMW alla bilder och uppgifter om nya stor-SUV:en X7.
Och stor, det är den verkligen.
Bilen är ungefär 23 centimeter längre än X5 och har kanske bilhistoriens största grill.

Är du sugen på att imponera på grannarna och vara säker på att ingen missar att du köpt en SUV? Då är det här bilen som kommer passa perfekt. BMW X/ är större och kraftfullare än allt annat du sett från märket tidigare. Bara lite kortare än en 7-serie, men i övrigt högre, tyngre och större på alla ledder. Hela 23 centimeter längre än märkets tidigare stor-SUV X5.

Modellen är intriktad på att ta köpare från Mercedes GLS och de största modellerna av Range Rover, främst på den amerikanska marknaden.

Trots storleken ser bilen riktigt bra ut av bilderna att döma. Grillen kanske är lite väl stor i förhållande till de smala lyktorna för vissa finkänsliga personer. Vissa jämför redan grillens uppsyn med bävertänder i förhållande till lyktorna.

X7 är en riktigt stor bil som kommer med tre sätesrader som standard. När det gäller andra raden så kan köparna välja mellan att få ett helt baksäte eller två kaptensstolar. Sannolikt kommer ännu lyxigare modeller med bara två sätesrader senare.

Om lyktorna och grillen är ett nytt och djärvare designsteg så följer interiören mer det vi är van att se i lyxigare BMW-bilar. Den har två stora touchskärmar, i övrigt är layouten välbekant för alla fans för bilmärket.

Tittar vi under motorhuven så finns det redan från start flera motoralternativ att välja mellan, bland annat en rak sexa på tre liter med turbo och en V8 me dubbelturbo på 4,8 liter som ger hela 456 hästkrafter.

För den som är sugen på största SUV:en med största dieselmotorn är det X7 50d med 400 hästkrafter som gäller, den mer modeste väljer 30d med 265 hästkrafter.

Bilen kommer att nå handlarna under våren, men är du spekulant öppnar orderböckerna inom kort. Svenska priser är ännu inte klara, men i USA börjar priserna på 75000 dollar, så räkna med cirka en miljon kronor i Sverige.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com