Redaktionen tipsar

Officiell: Volkswagens nya kupé-SUV

Sent i går kväll visade Volkswagen upp sin nya SUV-kupé i Brasilien: Nivus.
När den kommer till Europa nästa år blir namnet T-Sport. Under skalet är den till stora delar en T-Cross.

På ett direktsänt event från Anchietafabriken i Brasilien avtäckte Volkswagen sin nya crossover Nivus. Bilen bygger på samma grund som succébilen T-Cross, men har fått en sportigare och fräckare kaross. Nivus börjar säljas i Sydamerika efter sommaren och kommer till Europa i mitten av nästa år. I Europa heter bilen T-Sport.

Volkswagen har fräckat till designen rejält jämfört med T-Cross. Den har fått den V-formade grillen som är typisk för märkets SUV:ar och den har en sluttande baklucka för att skapa kupékänsla. T-Sport särskiljer sig också genom andra strålkastare.

Interiört är skillnaden marginell jämfört med T-Cross. Det handlar om beprövad teknik befriad från digitala barnsjukdomar som drabbat andra Volkswagen-bilar.

Nivus/T-Sport är 4,17 cm lång, det är sex centimeter extra jämfört med T-Cross. Den är aningen bredare, men faktiskt lite lägre. De större proportionerna visar sig i ett rymligare bagageutrymme.

När det gäller brasse-versionen så har den en trecylindrig etanolmotor som utvecklar 128 hk. Vilka motoralternativ som erbjuds i Sverige är inte klart, men en inte alltför vild gissning är att drivlinepaletten liknar T-Cross.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com