Redaktionen tipsar

Officiell: McLaren 570GT – den praktiska sportbilen

Är den mest gatorienterade modellen någonsin

En sportbil med lastutrymme.
Så beskriver McLaren sitt senaste tillskott till modellinjen Sport Series.
Nya 570GT har nämligen försetts med baklucka och plats för bagage.

Redan när man började med sin Sport Serie så sa McLaren att det var vardagssportbilar. Men en sak som de saknade var utrymme för de som behövde ha lite mer än en necessär som packning.
Nu har man dock löst det och i Genéve kommer den brittiska tillverkaren att visa upp sin 570GT – med hela 370 liters bagageutrymme.

För att komma åt utrymmet bak (150 liter packas i det främre lastutrymmet) lyfter man på panoramataket bak. Och sen är det bara att stuva på.
McLaren säger att nya 570GT är den mest ”gatorienterade” bilen de någonsin byggt och en av sakerna som understryker detta är att stötdämparna kalibrerats för att prioritera åkkomfort. Därtill är fjädrarna inte lika styva och styrningen har anpassats för lite mindre intensiv körning jämfört med 570S.

Även på insidan har McLaren stilat om. Som standard är det nu läderklädda eljusterade säten med värme, uppgraderad stereo, parkeringssensorer bland annat.
Under huven är det tillverkarens välkända 3,8-liters V8 som gäller. Denna ger 570 hästkrafter och 600 Nm – tillräckligt för att göra den brittiska ”packåsnan” rejält kvick. Accelerationen 0-100 km/h på 3,4 sekunder och en topphastigheten ligger på 328 km/h.
Så är du sugen? Bilen visas upp i Genéve den 1 mars och därefter öppnar orderböckerna. Priset? Jo, motsvarande 1,8 miljoner kronor får man punga ut.

Foto: McLaren
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com