Redaktionen tipsar

Koenigsegg och Polestar jämför sina bilar i ny Youtube-film

Koenigseggs och Polestars ”samarbete” visade sig bestå i en gemensam Youtube-film.
Toppcheferna för märkena sågs på Västkusten och skämtade om sina nya bilmodeller.
– Tänk att vi både utvecklat fyrsitsiga bilar utan b-stolpar och med integrerade säkerhetsbälten i framsätena, säger Christian von Koenigsegg.

Spekulationerna gick varma i världspressen när Koenigsegg och Polestar för ett par veckor sedan visade upp mystiska bilder i sociala medier och antydde att stora roliga saker var i antågande. Nu visar det sig att det till att börja med handlar om en gemensam film på Youtube som nu har släppts. I filmen konstaterar de att deras nya bilar egentligen är ganska lika varandra.
– Det måste vara något i vattnet i Sverige som gjort att bilarna liknar varandra, säger Christian von Koenigsegg.

Koenigseggs vd Christian von Koenigsegg och designchefen Sasha Selipanov ses på en lastkaj med Polestars motsvarigheter Thomas Ingenlath och Maximillan Missoni.
– De här borde ha visats upp i Genève. Tänk att vi både utvecklat fyrsitsiga bilar utan b-stolpar och med integrerade säkerhetsbälten i framsätena, säger Christian von Koenigsegg.

Polestars nya bil Precept är en konceptbil, men visar hur märket ska frigöra sig från Volvo med sina kommande modeller. Koenigseggs Gemera börjar tillverkas år 2022 och är en laddhybrid med 1700 hk och plats för fyra.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com