Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kände biljägaren hittade skrotbil värd 1,3 miljoner

Bilen kan vara världens dyrasts skrothög.
Det mystiska fyndet av en Aston Martin DB2 Drophead Coupé är nu till salu.
Rosthögen som hittades av en känd bilfinnare kostar 1,3 miljoner kronor.

Nyligen hittade Peter Kumar, ägare av Gullwing Motor Cars, en Mercedes 300 SL som stått gömd i 40 år. Nu har han slagit till igen och hittat en ännu ovanligare bil.

Det handlar om en  Aston Martin DB2 från 1952 som är en av de tidigaste modellerna under eran när David Brown rattade Aston Martin. Modellen är en fyrsitsig cabriolet och är tillverkad i blott 98 exemplar, varav bara 75 är vänsterstyrda.

Biljägaren lämnar inga detaljer om hur och var det nya fyndet gjorde, men fyndskicket innefattar en gravt rostskadad kaross och en helt upprutten inredning. Så bilen har knappast förvarats under särskilt gynnsamma villkor.

DB2:an har heller inte sin originalmotor, en 2,6-liters raka sexa med dubbla överliggande kamaxlar, utan motorn är utbytt. På sin tid hade bilen 105 hästkrafter vilket inte gav några särskilt svindlande prestanda.

Men bilen är trots allt en av de få kvarvarande exemplaren och det gör att den betingar ett mycket högt pris, trots det skrotiga skicket. En DB2 Drophead i fint skick såldes för två år sedan för 3,4 miljoner kronor på RM Sotheby’s, och för rishögen begärs det nu 1,3 miljoner kronor. Frågan är om två miljoner räcker för att få bilen i mint condition?

Fakta Aston Martin DB2

Tillverkningsår: 1950-1953

Karosser: Coupé eller cabriolet

Motor: Rak 6:a med dubbla överliggande kamaxlar, 105 hk eller 125 hk i Vantage-modellen.

Vikt: 1180 kg.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com