Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyllningsfilmen till bakhjulsdrivna Volvo som gör succé

”De var robusta utav helvete och riktigt snygga”

Här är hyllningen till bakhjulsdrivna Volvobilar som gör succé på Youtube.
Snart 400 000 har på kort tid sett videon som lovar få dig att vilja äga en bakhjulsdriven Volvo efter att du sett det.
– Nästan alla Volvo fram till tidigt 90-tal var bakhjulsdrivna, robusta utav helvete och riktigt snygga om du gillar skarpa och klossiga bilar, skriver Youtubern Robyworks.

Svenskarna älskar sina klassiska Volvobilar och allra störst tycks kärleken vara till bakhjulsdrivna bilar av modellerna 240, 740 och 940. De framhjulsdrivna modellerna från och med 850 som kom 1992 har sålt lika bra, men verkar inte ha samma plats i folksjälen.

Det här är något som Youtubern Robyworks tagit fasta på. Under flera år har han åkt runt på olika bilevent i Sverige och Skandinavien och något han har slagits av är hur vi gillar våra egna svenska bilmärken, och Volvo är i särklass.

– Det är inte att undra på. Nästan alla Volvo fram till tidigt 90-tal var bakhjulsdrivna, robusta utav helvete och riktigt snygga om du gillar skarpa och klossiga bilar, skriver Robyworks.

Som en hyllning till svenskarna och deras bakhjulsdrivna Volvobilar har Robyworks gjort en film som hyllar de ikoniska Volvobilarna. Filmen har den varnande titeln ”YOU WILL WANT TO GET AN RWD VOLVO AFTER WATCHING THIS VIDEO” och har på kort tid setts av närmare 400 000 Youtube-tittare.

– Priserna på Volvo 240 kommer gå upp som en raket nu, skriver en tittare efter att ha sett klippet.

Robyworks noterade under sina resor på svenska bilfestivaler att Volvos klassiska modeller är perfekta för att bygga roliga driftingbilar.

– Vi fick massor med trevliga bilder på gamla turboklossar som kör i sidled, parkerade som stancebilar och som ändå används som dagliga bruksbilar.

Volvo byggde bakhjulsdrivna bilar fram till 1998 då 940/960-serien lades ner. Mellan 1927 och 1985 då Volvo 480 presenterades hade märket aldrig byggt en bakhjulsdriven bil. I dag är alla Volvobilar framhjulsdrivna och många bilar har även fyrhjulsdrift. Volvos laddhybrider går dock att köra med bakhjulsdrift i elläge. Men vem vet, kanske kommer Volvo på bättre tankar efter att ha sett det här Youtube-klippet?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com