Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hjul-kalendern lucka 13: Ferrari lussar för dig

Bilen där Lucia, tomten och Staffan stalledräng får plats

Vad passar bättre bakom lucka 13 på Lucia än en Lusso?

BytBil vill önska alla bilälskare Glad Lucia med en Ferrari GTC4Lusso. Den fyrsitsiga Ferrarin där du får plats med ett helt litet luciatåg och massor med bagage.

Lusso är italienska för lyx och det vill vi verkligen unna alla så här på lucia. Visserligen börjar det bli lite rörigt i Ferraris modellpalett, men GTC4Lusso är så vitt vi vet den enda fyrsitsiga Ferrarin som säljs ny i dag. Bilen är en tvådörrars kombi, shooting brake, och något för den välbärgade som vill kunna åka sportigt och med stil men ändå ha tre medpassagerare på färden. Bilen är dessutom fyrhjulsdriven, vilket passar utmärkt nu när vintern nalkas.
Om Staffan hade fem fålar så har Lusso betydligt fler: 690 ystra fålar gömmer sig under huven där fram. Ska man tro de som fått ynnesten att köra bilen är motorn väldigt mjuk och hanterbar, den enorma kraften till trots.

Enligt Ferrari är GTC4Lusso en bil som verkligen används mycket, till skillnad från andra Ferrari. Modellen körs 50 procent längre än någon annan Ferrari och många av resorna görs med bilen full med passagerare, en bil som passar perfekt för snabba resor till fjällen eller alperna för den som inte behöver fundera över så tråkiga saker som värdeminskning eller bränsleförbrukning.

Föraren och de tre medåkandet har det riktigt mysigt i kupén. Det finns en stor pekskärm i mitten, modernt och inte så Ferrari-klassiskt. Passageraren i fram har dessutom en egen display.
De fyra i bilen kan åka i 335 km/h och 0–100 går på 3,4 sekunder så det gäller att spänna fast sig. Men de som testat GTC4 Lusso säger att bilen verkligen imponerar som vardagsbil och när du åker i snön.
Glad Lucia!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com