Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Gessles Ferrari säljs på BytBil: ”Extremt fin bil”

Här kommer alla hästkrafterna – på en och samma gång.
Nu kan du köpa Per Gessles signerade Ferrari F430 på BytBil – och få den hemlevererad.
– Den är extremt fin med massor av kolfiber och V8:an låter som en F1-bil, säger Kazum Radhi, säljare och marknadsansvarig på QR Motor i Kungsängen.

Svenske popikonen Per Gessle är en hängiven Ferrarientusiast och har en av Sveriges absolut finaste samlingar av den italienska sportbilen. Bland annat har Gessle två LaFerrari i sin samling, en kupé och en Spider.

För det mesta behåller Per Gessle sina bilar när han har skaffat en ny Ferrari till samlingen. Men eftersom han köpte banversionen Ferrari F430 Scuderia bestämde sig popstjärnan för tiotalet år sedan att sälja sin andra Ferrari F430 av årsmodell 2005. Den bilen har nu kommit ut på den svenska marknaden igen via bilhandlaren QR Motor i Kungsängen.

Här hittar du Ferrarin – med hemleverans

Ferrarin har bara gått 2639 mil och har en mängd speciella utrustningsdetaljer som Gessle beställde och som gör bilen ganska unik. Bland annat har den kolfiber på insteget, instrumentpanelen, ratten, paddlarna, bälteshålen och i motorrummet. Dessutom finns en plakett på instrumentpanelen inne i bilen – signerad av Per Gessle själv.

Ferrari F430 är en modell som blir allt populärare hos samlarna. Bilen är fortfarande relativt överkomlig, men erbjuder en särdeles fin körglädje med V8-motorn på 490 hk som varvar ändå upp till 8500 varv. Från motorn kommer ljuv musik – fullt i klass med verken från den tidigare ägaren.

– Den här motorn har ingen turbo, utan en helt egen karaktär, nästan som en F1-bil. Den låter helt brutalt även fast bilen har originalsystem. Men spjällen är öppnade, så ljudet är extra bra, säger Kazum Radhi.

Bilen uppges vara i fantastiskt skick, utan anmärkningar och har full servicebok. Och körkänslan slår många nyare sportbilar.
– Det är en extremt rolig bil att köra, den går så fruktansvärt bra. Det är en renrasig Ferrari, vi har en 488 inne som jag kört, men den här känns mer jordnära, man har ännu bättre vägkontakt och det här är sugmotor i stället för turbo, ljudet och känslan från en sugmotor är fantastiskt även om prestandan inte är samma. Det finns inte många som har gått så lite och dessutom har Per Gessle ägt den, säger Kazum.

Se priset och alla bilderna på Ferrarin här

Flera spekulanter och andra bilhandlare har redan varit och ryckt i Ferrarin, men än är den inte såld. För den som köper den finns det möjlighet att få den med hemleverans. En populär tjänst som utnyttjas av allt fler bilköpare just nu. Trots de bistra tiderna med coronakrisen har verksamheten rullat på ganska bra för QR Motor den senaste månaden.

– Hemleveranser har ökat ganska mycket nu, man får anpassa sig efter marknaden. Det är många som faktiskt tänker att det är säkrare att ha pengarna i en bil än på börsen eller banken. För den som har pengar att investera så är det ett bra köpläge just nu.

Fakta Ferrari 430
Produktionsår: 2004-2009
Designer: Pininfarina
Bränsletank: 95 liter
Mått: Längd 451 cm, höjd 121 cm, bredd 192 cm.
Motor: Mittmonterad V8, 48 ventiler, 4308cm3, 490 hk vid 8500 varv. Vridmoment: 442 Nm vid 5250 varv/min.
Växellåda: 6-växlad halvautomat eller 6-växlad manuell.
Vikt: 1450 kg
Prestanda: Toppfart: 315 km/h. 0-100 km/h på 4 sekunder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com