Redaktionen tipsar

Ford slår tillbaka: Dragkampen måste göras om

Elon Musk accepterar ny duell: Kom an

Nu slår Ford tillbaka mot Tesla och kräver att dragkampen mellan Cybertruck och deras pickup F-150 görs om. Ford hävdar att testet var orättvist och jämför äpplen och päron.
– Skicka oss en Cybertruck, så att vi kan jämföra äpplen mot äpplen, säger en Ford-chef.
På onsdagen gick dock Ford-ledningen ut och lämnade walk over inför en ny dragkamp.

En av de mest uppmärksammade delarna av Elon Musks presentation av Cybertruck i förra veckan är filmen när Teslan har dragkamp mot Ford F-150 – i uppförsbacke. Teslan drar i filmen i väg med Forden i en uppförsbacke, till synes hur enkelt som helst. Scenen har fått Ford och många andra att reagera, och nu säger Ford sig vara orättvist behandlade. Enligt Ford är det en tvåhjulsdriven basmodell av F-150 som används, jämfört med fyrhjulsdriven Tesla Cybertruck med okänd effekt.

En av de som kommenterat filmen är den amerikanska astrofysikern Neil Degrassi Tyson.

– Elbilar är kända för att vara tunga, över båda axlarna. Det handlar om vikt som bärs av spinnande däck, det är källan till greppet, inte motorns effekt, skriver han på Twitter.

Elon Musk svarade:

– Elmotorer har sinnessjukt vridmoment. Om vi lastar båda pickuperna till max, så kommer den elektriska fortfarande att vinna. Fysik är lagen, allt annat är en rekommendation.

Ford har nu kommenterat filmen och tycker att jämförelsen är orättvis.

– Hej Elon Musk, skicka oss en Cybertruck så ska vi jämföra äpplen mot äpplen i en test för dig, twittrade vice vd:n för Ford X, Sundeep Madra.

– Kom an, svarade Elon Musk och godtog duellen.

Om det verkligen blir någon ny duell återstår att se – men Elon Musk utmanade nyligen Porsche på Nürburgrig i Tyskland. Det är heller inte första gången han kivas med Ford. För lite drygt ett år sedan så twittrade han ut hur mycket vikt Teslas pickup skulle kunna dra. Ford svarade med att släppa en video på när en F-150 drar ett helt godståg.

Ford F-150 är USA:s mest sålda bilmodell med 909 000 sålda bilar, det är mer än tre gånger så många bilar som Tesla sålde i hela världen under 2018. Ändå är Teslas börsvärde på 60 miljarder dollar nästan dubbelt så högt som Fords 35 miljarder.

Under onsdagen gick Fords högsta ledning ut i ett uttalande och sa att det just nu inte är aktuellt med en ny dragkamp mot Tesla.

Under natten mot onsdagen passerade Tesla Cybertruck 250 000 förhandsbeställningar enligt Elon Musk.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com