Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Förarsätet tomt när de dricker och sjunger till Justin Bieber

Festar när de låter Teslans autopilot köra på motorvägen

En video delas nu världen över som visar en vansinneskörning med Teslas autopilot.
Killarna i bilen festar medan förarsätet lämnats helt tomt.
På detta sätt ska de ha färdats i omkring 100 km/h i timmen på en motorväg i Kalifornien.

Varje år rapporteras det om olyckor som är relaterade till olika självkörningssystem i bilar.

Den här gången ska ingen olycka ha skett, men exemplet på hur Teslas autopilot kan användas är vare sig säkert eller lagligt. Inte heller är det särskilt begåvat, av flera olika anledningar.

Det är en video som sprids på Tiktok, en app skapad för delning av videor och livesändningar som företrädesvis används av unga personer. I denna ses tre killar dricka alkoholhaltiga drycker och de hörs fylleglatt sjunga med till Justin Biebers hitlåt ”Baby”.

I förarsätet sitter ingen alls. De har lämnat denna plats i bilen helt tom samtidigt som bilen framförs av Teslas autopilot. Enligt Daily Mail ska vansinnesfärden ha skett på en motorväg i Kalifornien.

Nyhetssajten TMZ har publicerat videon som ursprungligen lades upp av Tiktok-användaren BlurrBlake tillsammans med texten: ”När din bil är en bättre förare än du”. Tidigare ska han ha lagt upp liknande videor, bland annat en där en stor teddybjörn fått ”köra bilen” i hans ställe på en riksväg.

Vad det verkar ska några rättsliga reprimander inte ha nått någon av de yngre männen i bilen än. Men med tanke på att det finns videobevis på händelsen kanske det inte dröjer allt för länge.

Att helt förlita sig på autopiloten är ingen bra idé. Namnet på funktionen kan vara missledande, men Teslas teknik innebär än så länge att ”bilen styrs, accelererar och bromsar automatiskt inom sitt körfält”. Men när oväntade situationer uppstår reagerar inte autopiloten alltid på ett säkert sätt. Nyligen kraschade till exempel en man in i två polisbilar när denne valde att kolla på film på sin telefon samtidigt som Teslas autopilot var igång.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com