Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Därför tvingas Audi säga upp personal i e-tron-fabriken

Att bygga nya elbilar verkar inte vara helt lätt. Fråga bara Audi och Volkswagen.
Audi tvingas nu varsla 145 anställda  och dra ner i fabriken som bygger elbilen e-tron.
Produktionen minskas med 4000 bilar under våren – på grund av brist på delar.

Volkswagen tvingas parkera sina nya ID.3-bilar på grund av ett krånglande mjukvara. Nu uppger nyhetsbyrån Belga att även Audi har problem med elbilen e-tron. Enligt byrån kommer produktionen av Audi e-tron att minskas radikalt under första kvartalet i år, från 9800 bilar till 4100. Det ska dock inte handla om dålig efterfrågan på e-tron som floppat i USA, utan problem med att få fram delar till bilmodellen. Konsekvensen är att minst 145 tillfälligt anställda får sluta och övriga anställda får 16 dagar ledigt

– Audi e-tron och Audi Sportback är våra första helelektriska fordon. Det är en ny drivteknologi som vi samarbetar med 300 leverantörer för. Samarbetet är därför komplicerat. Vi står inför en oväntad situation och har vidtagit åtgärder för att stabilisera leveranserna, ”säger fabrikens talesman Peter D’hoore till belgiska tidningen L’Echo.

Audi e-tron har byggts i över ett år i fabriken i Bryssel, varför problemen är något förvånande. Men Audi är inte de enda som har problem med elbilsproduktionen. Volkswagens nya elbil ID.3 har problem med uppdateringen av mjukvaran i bilen och 1000-tals bilar parkeras runt fabriken i väntan på en lösning. Beställningen av bilarna skulle ha startat i februari, men är senarelagd till april. Leveranserna sägs nu starta i slutet av augusti. Även Mercedes uppges ha problem med batterileveranserna till EQC. Något som företaget dock tillbakavisar.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com