Redaktionen tipsar

Brutalversionen av Golf GTI - som en karikatyr på 80-talet

Nya Volkswagen Golf GTI årsmodell 2021 är snabbare än någonsin.
Men lika cool som en 80-tals Golf GTI blir den aldrig.
Särskilt inte om designern Khyzyl Saleem fått sätta tänderna i den.

Golf GTI är en av de mest klassiska busbilarna genom tiderna och också utgångspunkten för åtskilliga bilbyggen, särskilt på 80- och 90-talen. Designern Khyzyl Saleem har tagit fram den brutala GTI:n som nu håller på att bli verklighet tillsammans med JP Performance och Prior Design.

Ja, bilen är knappast något för dig som brukar köra på grusvägar eller tjälskadade Norrlandsvägar, även om den har luftfjädring. Lägre än så här kan nästan inte markfrigången bli på en bil. Än så länge finns bilen i första hand i designern dator, men bygget startar i dagarna. Kanske det perfekt sättet att fördriva en karantän är att bygga om eller renovera en bil?

Andra modifieringar som göras är enorma sidokjolar och en bakvinge modell större. Avgasrröret är också helt annat än på en original Golf GTI. Bakifrån påminner bilen om mittmotorversionen av Renault R5 och hela bilen får nästan sägas vara en karikatyr på 80-talets bilbyggen.

För dig som tycker det här verkar lite för extremt kommer snart en Golf Generation 8 till handlare. Bilen har en turbomotor på 245 hk och går inom kort att beställa på den svenska marknaden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com