Redaktionen tipsar

BILD-EXTRA: Nya BMW M8 Gran Coupe - premiär i natt

Plats för tvåbarnsfamilj - med 625 hästar under huven

Nu kommer kronan på verket i BMW:s 8-serie. Här är första bilderna på nya BMW M8 Gran Coupe. Bilen får upp till 625 hk och fyra åkande kan komma upp till 100 km/h på 3,2 sekunder.

När BMW visade upp nya 8-serie Gran Coupe på Frankfurtsalongen visste vi att de sparat det bästa till sist. Och nu är det dags för efterrätten: I natt släppte bayrarna de första bilderna och alla fakta om nya M8 Gran Coupe.

Enligt BMW själva har de just nu en offensiv i lyxsegmentet och M8 är det senaste tillskottet. I sitt grundutförande får bilen en 4,4-liters V8 med dubbelturbo på 600 hk och 750 Nm. Competetion-varianten får ytterligare 25 hk, tillräckligt för att bilen ska klara 0-100 km/h på imponerande 3,2 sekunder.

Föraren kan välja mellan tre lägen på transmissionen. 4WD, 4WD Sport, eller klassisk bakhjulsdrift utan stabilitetskontroll.  Bilarna får ett speciellt M-avgasrör med elektroniskt styrda spjäll beroende på hur mycket och högt motorljud du vill att bilen ska ge.

BMW har utrustat bilen med kolfibertak för att få ner vikten och sänka tyngdpunkten.
De största exteriöra skillnaderna i övrigt mot vanliga 8-serie Gran Coupe är större luftintag, annan grill, bakspoiler och en bakre diffuser med dubbla slutrör (ej fejk…)

Bilen premiärvisas i vinter på Los Angeles bilsalong, och börjar levereras till kunder i mars i år.
Koldioxidvärdet är 244 gram per km, vilket innebär att svenska kunder får en fordonsskatt på 15 178 kr om året de tre första åren.Svenska priser är inte släppta.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com