Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Är det här världens snyggaste elbil?

Nya skisser visar hur Mustang-inspirerade Ford Mach E kan se ut

Är detta världens snyggaste elbil?
Skisser på Fords nya elbil gjorda efter CAD-ritningar som läckt ut avslöjar en crossover med Mustang-drag.
Bilen går 60 mil på en enda laddning och kommer kosta som en Volvo XC40 Recharge.

Genom att CAD-ritningar har läckt ut på nya Ford Mach E så får vi en ganska bra uppfattning om hur bilen ska se ut. På Mach E-forum som redan startats på nätet har det nu publicerats skisser på bilens sannolika utseende utifrån CAD-ritningarna. Den får ett tydligt Ford Mustang-inspirerat utseende – marknadens snyggaste elbil tycker vi. 

Bilen visas den 17:e november inför Los Angeles bilsalong och uppgiften om att den ska gå 60 mil på en enda laddning har slagit ner som en bomb i bilvärlden. Bilen kommer att börja levereras till kunder efter sommaren nästa år och tycks därför hinna före både Volvo XC40 Recharge och Teslas nya mindre suv Model Y. Fords nya suv är bara början på märkets stora satsning på elbilar.

Räckvidden på 60 mil lär skapa stor oro hos Volvo, vars nya bil bara går 40 mil på en laddning. Även Audi och Mercedes suv:ar går omkring 20 mil kortare än den kommande Forden.

Hittills har Ford inte släppt någon information utöver att bilen kommer 60 mil på en laddning och från Ford i Sverige vill man inte lämna några fler detaljer inför bilens världspremiär den 17:e november. BytBil har dock kartlagt alla uppgifter som cirkulerar om den kommande suv:en.

Ford har själva släppt en kort film med spionbilder av bilen. Det tycks handla om en mellanstor suv av ungefär samma storlek som en Volvo XC60. Bilen verkar ha en stor skärm i interiören på likande sätt som Tesla Model 3. De har även släppt två renderingar som visar att karossen har omisskännliga drag av Ford Mustang. En som visar karosslinjen och en bild på bakdelen som visar att bilen får lyktor som är klart Mustang-inspirerade.

Rykten säger att bilen blir bakhjulsdriven – och att den kan innehålla revolutionerande batteriteknik som gör att de klarar den klassledande räckvidden på 600 km.

Vissa Mustang-fans rasar mot att en elektrisk suv ska få heta Ford Mustang, och det är inte säkerhet att Ford använder det ikoniska modellnamnet på elbilen. De har redan registrerat varumärket Mach E. Tidigare har Ford kallat bilen för Mach One.

Priset är ännu så länge okänt men det ryktas i USA att bilen kommer att kosta mindre än 50 000 dollar. Det ska även komma en version för 40 000 dollar senare. För svenska förhållanden innebär det att bilen bör bli billigare än Volvo XC40 Recharge som kostar drygt 50 000 dollar.

Den nya Mustangliknande elbilen är bara en del av Fords elektriska satsning. De har även köpt in sig i Rivian som tillverkar pickuper och Ford i Europa kommer att samarbete med Volkswagen om elektriska plattformar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com